Tapahtumat

Kirkkovenesoutua Pihlajavedellä.

Tavoitteemme

Tavoitteenamme on yhteinen retki, tapahtuma, tai talkoot kerran kuukaudessa.

Eri vuoden aikoina hyödynämme kulloisenkin ajankohdan luonnollisia mahdollisuuksia; avovesikaudella soutu- ja melontaretkiä, talvella hiihto- ja luisteluretkiä. Osa retkistä on avoimia suurelle yleisölle.

Luontoon, retkeilyyn, yhdistystoimintaan yms. yleisötapahtumissa esittelemme toimintaamme.

Talkoilla ylläpidämme Turponmajaamme, sekä hoidamme Turponsaaren Laurikkalan perinneniittyä ja mm. Kaupin- ja Uuraansaarien telkänpönttöjä.

 

 

 

Tietolaatikko: 10 syytä liikkua luonnossa

1. Oleilu riittää: Luonnossa ei tarvitse välttämättä harrastaa hikiliikuntaa, sillä jo muutaman minuutin oleskelu luonnossa lisää hyvinvointia. Jo luontokuvien tai -maisemien katselu edistää esimerkiksi leikkauspotilaiden toipumista.
2. Hyvää oloa: Myönteiset tunteet lisääntyvät ja mielialat tasaantuvat. Mielenterveysoireet, kuten ahdistus, vähenevät. Luonnosta saa myös esteettisiä elämyksiä.
3. Ympäristö aktivoi: Liikunta luonnon helmassa koetaan usein kevyempänä kuin sisätiloissa, vaikka vauhti tutkitusti reipastuu luontoympäristössä. Luontoympäristö tehostaa liikunnasta saatavia terveysvaikutuksia.
4. Vastustuskyky kasvaa: Valkosolujen määrä ja allergeenien vastustuskyky lisääntyvät, mikä auttaa pysymään terveenä.
5. Fyysiset ominaisuudet kehittyvät: Motoriset perustaidot, kuten tasapaino, kehittyvät erityisesti pienillä lapsilla.
6. Stressi vähenee: Stressihormonin määrä, verenpaine ja syke alenevat. Luonto elvyttää.
7. Oppimisvalmiudet kehittyvät: Tarkkaavaisuus ja keskittyminen vahvistuvat, ja tuottavuus kasvaa.
8. Sosiaalisuus ja yhteisöllisyys vahvistuvat: Luottamus ja vuorovaikutus ihmisten välillä lisääntyvät, ja ihmiset kokevat toisensa myönteisesti.
9. Yhteistä ja edullista: Kaikki tulotasosta riippumatta voivat saavuttaa luontoilun hyvinvointivaikutukset, sillä luonnossa liikkuminen on yleensä maksutonta ja kaikille avointa.
10. Elinikä pitenee: Tutkimuksen mukaan Japanin senioriväestöstä ne, joiden asuntojen lähellä oli kävelyyn sopivia puistoja, olivat muita todennäköisemmin elossa viiden vuoden kuluttua, kun esimerkiksi ikä oli otettu huomioon.

Lähde: Metsähallitus / Projektipäällikkö Kati Vähäsarja